ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αρταβάνης Κωνσταντίνος, έχει επιδείξει μεγάλη καλλιτεχνική δράση και σε κάθε μορφή τέχνης και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πολυτάλαντους δασκάλους και με σημαντική δράση στον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»
Από μικρός ασχολείτο μα μπογιές και σχέδια και μεγαλώνοντας ξεδιπλώθηκε το ταλέντο του με ιδιαίτερες γνώσεις στην ζωγραφική και Αγιογραφία.
Παρακολούθησε μαθήματα από μεγάλους ζωγράφους και Αγιογράφους και στις δημιουργίες του υπάρχει ισόρροπη συμμετοχή και των δύο μορφών τέχνης.
Η τεχνοτροπία του Κώστα είναι επηρεασμένη από την Νεοκλασική Σχολή, με έντονη της έκφραση των προσώπων και των Αγιογραφιών όπου μπορείς σ’ αυτά να διακρίνεις την διαρκή πάλη για την επιβίωση και κατάκτηση της αρμονίας και γαλήνης που εκπνέουν τα έργα του.
Τα θέματα του Κώστα παρμένα μέσα από την ζωή και τον άνθρωπο παρουσιάζουν τόσο τον αγώνα της ζωής αλλά και την ονειρική γαλήνη της.
Την ίδια τεχνική έκφραση αποδίδει και στα θέματα της φύσης όπου στις θαλασσογραφίες φαίνεται να διακατέχεται από μια αδυναμία δυναμικής έκφρασης των στοιχείων της από την αγριεμένη θαλασσοταραχή μέχρι τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.
Ο δάσκαλος Κώστας με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη διδάσκει και βοηθά ανελλιπώς και αδιακρίτως κάθε καλλιτέχνη που θα ζητήσει τις γνώσεις του.
Η καλλιτεχνική του δουλειά και τα έργα του είναι γνωστά σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο, κοσμούν δε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς, από τα παλαιά μέλη του και ιδιαίτερα δραστήριος στην επίτευξη των πολιτιστικών και κοινωνικών στόχων του Συλλόγου