ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παπαθεοδώρου Γρηγόρης (1929-2022) γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και μεγάλωσε στην Πάτρα.  Αυτοδίδακτος ζωγράφος και από πολύ μικρός ασχολήθηκε επαγγελματικά με όλους τους κλάδους της τέχνης, όπως με επιγραφές, διακοσμήσεις καταστημάτων, διακοσμήσεις εκκλησιών, αγιογραφίες και  σκηνικά θεάτρων. Από το 1955 έως το 1966 υπήρξε ο κυριότερος κατασκευαστής αρμάτων του Πατρινού Καρνάβαλου. Παράλληλα και για τον εαυτό του μόνο φιλοτεχνούσε κάποιους παράδοξους πίνακες ζωγραφικής.

Το 1970 ,  διοργανώθηκε προς τιμή του ατομική έκθεση στο Λονδίνο(Galleri Agora 1970), όπου έλαβε πολύ καλές κριτικές για τα έργα του και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αμέσως η Αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία QANTAS ανέλαβε να παρουσιάσει τα έργα του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μετά την πρώτη του αυτή μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε μια σειρά ατομικές εκθέσεις (Αθήνα-Πάτρα-Λονδίνο-Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη) καθώς επίσης και πλήθος ομαδικών εκθέσεων. Το 1978 έλαβε το πρώτο βραβείο Μεσογειακών χωρών Τουρισμού και Κουλτούρας. Το 1978 έλαβε επιστολή από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Cambridge όπου του εζητήθη η βιογραφία του. Το όνομά του αναφέρεται στο  who is who του Λονδίνου.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδος και το 1990 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πάτρας. Στην Αγγλία έχει αγιογραφήσει ένα μεγάλο μέρος του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Wood Green του Λονδίνου. Η εργασία αυτή του είχε ανατεθεί από το 1977-78 από τον Αρχιεπίσκοπο της Μεγάλης Βρετανίας, κύριο Γρηγόριο. Έχει τιμηθεί από τον Δήμο της Πάτρας για την Καλλιτεχνική του προσφορά καθώς επίσης από την Ναυτική Διοίκηση και τον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πάτρας και από άλλους Συλλόγους.

Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και τιμήθηκε ως Επίτιμος Πρόεδρός του,  για την καλλιτεχνική του προσφορά και δράση. Είναι σύμβολο, κορυφή και ένας μεγάλος δάσκαλος για όλους μας.