Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για Παιδιά

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» λειτουργεί Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, ανοιχτό για την έκφραση και φαντασία των μικρών μας φίλων. Στο πλαίσιο της εικαστικής ενασχόλησης και δημιουργίας έχουν αναπτυχθεί προγράμματα Ζωγραφικής και άλλων Εικαστικών Δραστηριοτήτων για παιδιά δημοτικού-γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Ζωγραφικής περιλαμβάνει την δημιουργία και έκφραση των μαθητών, μέσω διαφόρων υλικών (ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, λαδοπαστέλ, τέμπερες), ενώ μέσω ποικίλων Εικαστικών Δραστηριοτήτων (εικαστικά παιχνίδια, ομαδικά κολάζ, μικροκατασκευές-
χειροτεχνίες, video-παρουσιάσεις) καλλιεργείται η εικαστική δημιουργία και αντίληψη μέσω του ομαδικού πνεύματος και της αλληλεγγύης.

Τα τμήματα είναι ολιγάριθμα (4-5 άτομα) και διαμορφώνονται βάσει ηλικίας, έτσι ώστε η διάδραση και η συνεργασία μεταξύ των μαθητών να είναι ομαλή και πιο ευχάριστη. Όλα τα μαθήματα λαμβάνουν μέρος σε διαμορφωμένο χώρο όπου παρέχονται και υλικά για τις δημιουργίες των παιδιών και κάθε μάθημα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα (90λ). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται από μία έως δύο φορές την εβδομάδα κατόπιν συνεννόησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023/24