Τεστ επιλογής αθλήματος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεόδωρος Μαλλιάς
Θεόδωρος ΜαλλιάςΔρ. Ψυχολογίας και Φυσικής Αγωγής
Επιστημονικός
Σύμβουλος – Διαχειριστής
Σοφία Μαλλιά
Σοφία ΜαλλιάΚαθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Διευθύντρια των Προγραμμάτων
Πολιτισμού – Ολυμπισμού

ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Το Παγκοσμίως γνωστό ΤΕΣΤ της Αθλητικής Ψυχολογίας, του διδάκτορα Ψυχολογίας και Φυσικής Αγωγής Μαλλιά Θεόδωρου, αφορά ένα ειδικά διαμορφωμένο οπτικό έντυπο Ολυμπιακών Αθλημάτων, το οποίο έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά μέσω της διατριβής του, για τη σωστή επιλογή αθλήματος του παιδιού ηλικίας άνω των 6 ετών.

Μέσα από αρκετές επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχτεί πως, η προσωπική επιλογή του παιδιού για το ποιο άθλημα του αρέσει περισσότερο και όχι η καταναγκαστική παρότρυνση του από εξωγενείς παράγοντες, αποτελεί τη σωστή απόφαση επιλογής αθλήματος τόσο για τη σωματική του υγεία και ευεξία, όσο και για την ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική του ολοκλήρωση και αρμονία.

Το γεγονός της επιλογής του αθλήματος από το παιδί αποκτά ιδιαίτερη σημαντικότητα διότι παρέχει στο παιδί και στους γονείς την δυνατότητα:

  • να αποφύγουν σπατάλη χρημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα πληρώνοντας την συμμετοχή του σ’ ένα άθλημα το οποίο δεν προτιμούν και με άγνωστα μελλοντικά αποτελέσματα.
  • Να μην γευτεί το παιδί την αίσθηση της αποτυχίας γυμναζόμενο σε ένα άθλημα στο οποίο πιθανόν να προσβλέπει μελλοντικά αθλητική εξέλιξη, γεγονός που απαιτεί σκληρή και απαιτητική προπόνηση για την επιτυχία της οποίας η συμμετοχή του κινήτρου της αγάπης για το άθλημα είναι βασική προϋπόθεση διαφορετικά θα αποτύχει μην αντέχοντας τις πιεστικές προπονητικές επιβαρύνσεις που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.
  • Να αποφύγουν την άσκοπη σπατάλη χρόνου για το παιδί, ενασχολούμενο με ένα άθλημα που δεν είναι της δικής του επιλογής, ιδιαίτερα σήμερα που η χρονική πίεση των μαθημάτων του παιδιού καθιστά τον χρόνο πολυτιμότατο αγαθό και το πιο πιθανόν να μην του παρέχετε η ευτυχία και η χαρά που θα επιθυμούσε.
  • Να μην απογοητευτεί το παιδί ενασχολούμενο σε ένα άθλημα που δεν θέλει και δεν αγαπά και το χειρότερο να μην εγκαταλείψει την δια βίου άθληση και ενασχόληση με τον αθλητισμό, γεγονός που θα το οδηγήσει πιθανόν σε άγνωστες και πολλές φορές αναμφισβήτητες δράσεις και ενασχολήσεις και παρέες με αναμφίβολα αποτελέσματα για την διαμόρφωση της προσωπικοτητάς του.

Για όλα τα παραπάνω πάνω από όλα, γίνεται κατανοητή και μέσα από πολύχρονη επιστημονική, ερευνητική και πρακτική εμπειρία με τον Αθλητισμό και το παιδί, η αναμφισβήτητη αναγκαιότητα συμμετοχής του παιδιού στον Αθλητισμό, διότι αναγνωρίζουμε τα τεράστια οφέλη που παρέχει στο παιδί, τόσο στην Σωματική του υγεία και ευεξία αλλά εξ’ ίσου στην ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική του αρμονία και ολοκλήρωση.

Επ’ αυτών των ευεργετημάτων, πλήθος επιστημόνων αναλύουν και τεκμηριώνουν τα τεράστια οφέλη που παρέχει η συμμετοχή του παιδιού στην άθληση, μια ενασχόληση που όχι τυχαία επικρατούσε από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό στις αναγνωρισμένες Ακαδημίες του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη που τόνιζαν και εφάρμοζαν το Πλατωνικό απόφθεγμα «Νους Υγιής σε Σώμα Υγιεί» για την δημιουργία του ολοκληρωμένου πολίτη.

Η επιλογή του αθλήματος είναι μια σημαντική απόφαση για το γονιό και το παιδί και θα πρέπει να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την προσωπική του επιθυμία επιλογής του αθλήματος, γεγονός που θα του παρέχει την δυνατότητα ευχάριστης ενασχόλησης και δυναμικής αντοχής. Έτσι, για το ποιο άθλημα συγκινεί και περισσότερο αγαπά το παιδί έρχεται να εξασφαλίσει το επιστημονικά τεκμηριωμένο ψυχολογικό τεστ επιλογής αθλήματος όπου απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.

Για την χορήγηση και διεξαγωγή του ΤΕΣΤ επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2610-321653 καθημερινά 10:00-16:00 και στο 697 345 6400