ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θεόδωρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα όπου ζει και εργάζεται. Είναι διδάκτωρ, διπλωματούχος Ψυχολόγος, πιστοποιημένος Αθλητικός Ψυχολόγος από την Εταιρεία Αθλητικής Ψυχολογίας, καθ. Κοινωνιολογίας και καθ. Φυσικής Αγωγής με σπουδές και Μεταπτυχιακά στο Cleveland State University της Αμερικής καθώς και επιστημονικός επισκέπτης στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Βουδαπέστης. Δίδασκε τις ανωτέρω επιστήμες στο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος και ανέπτυξε μεγάλη πολιτιστική και καλλιτεχνική δράση.

Στο τμήμα Fine Arts του Πανεπιστημίου του Cleveland της Αμερικής , σπούδασε Fine Arts με έμφαση σε μαθήματα Αισθητικής-χρωματισμό-προοπτική Σχεδίου- Ιστορία Τέχνης και αγάπησε με πάθος τις Τέχνες, την εικαστική και Ποιητική δημιουργία μέσω των οποίων εκφράζει το ανήσυχο πνεύμα του, αντλώντας τα θέματα του από την ανθρώπινη ύπαρξη και την ακαταμάχητη απεραντοσύνη της Θάλασσας εμπλουτίζοντας τα με ιδιαίτερο συναισθηματισμό και πνεύμα.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», ο οποίος συνέβαλε στη διάσωση και ανάδειξη της οικίας του Παλαμά σε Στέγη Γραμμάτων και υλοποιεί Πανελλήνιες και Διεθνείς δράσεις για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου του Παλαμά, σε Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Ο Θεόδωρος, λάτρης της Τέχνης, της Ψυχολογίας και της Κίνησης, μελετά την Αισθητική Ψυχολογία με ομιλίες του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό για την:

  1. Ψυχολογική και φιλοσοφική διάσταση της Πρωτοποριακής ζωγραφικής
  2. Πνεύμα και Τέχνη
  3. Τέχνη και Ψυχανάλυση
  4. Τα Σπόρ είναι Τέχνη
  5. Οπτικοακουστική παρουσίαση για τον Κωστή Παλαμά «Ολυμπιακός Ύμνος –Ολυμπισμός»

Ο κ. Μαλλιάς, εκπροσώπησε την χώρα μας, το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε πλήθος Διεθνών Forum και Συνεδρίων, υπήρξε ιδρυτικό και διοικητικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και ενεργό μέλος Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Για την επιστημονική του προσφορά και δράση έχει συμπεριληφθεί στο Διεθνές βιβλίο της Αθλητικής Ψυχολογίας WHO IS WHO.
Πρωταθλητής στο Στίβο μέλος της Εθνικής ομάδας Δεκάθλου, εν ενεργεία αθλητής βετεράνος, είχε την τιμή να συμμετέχει στην αφή της Ολυμπιακής δάδας σε επτά Ολυμπιάδες, οι οποίες και κοσμούν τις Συλλογές του.