Ζωγραφική για Ενήλικες

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στο Εικαστικό εργαστήρι μας, έχουν δημιουργηθεί τμήματα ενηλίκων και απευθύνονται σε φιλόδοξους καλλιτέχνες όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να εξελιχθούν μέσα από την εικαστική έκφραση. Πρόκειται για έναν διαμορφωμένο χώρο με τα απαραίτητα μέσα (καβαλέτα, υλικά, αντικείμενα συνθέσεων), όπου παρέχεται η ανάλογη εκμάθηση σε όλους όσους αγαπούν την Ζωγραφική και διάφορες εικαστικές τεχνοτροπίες (χρώμα, σχέδιο, κολάζ, ομαδικές δημιουργίες και γενικότερα εικαστικά projects).

Σχέδιο

Εισαγωγή στους κανόνες του σχεδίου, μετρήσεις, αναλογίες, τονικές διαβαθμίσεις, με διάφορα υλικά όπως μολύβι, γραφίτης και κάρβουνο μέσα από την απεικόνιση σύνθεσης αντικειμένων-νεκρής φύσης.

Ζωγραφική

Θεωρία του χρώματος μέσω ασκήσεων και εξάσκηση πάνω στην ζωγραφική με απεικόνιση συνθέσεων νεκρής φύσης, αντιγραφή από εικόνες και γνωστά έργα τέχνης και ελεύθερα θέματα με διάφορα υλικά (ακρυλικά, νερομπογιές κ.α.).

Ομαδικές Δημιουργίες

Καλλιεργείται η εικαστική συνεργασία με οποιαδήποτε εικαστική έκφραση (ζωγραφική, κολάζ κ.α.) στο πλαίσιο ενός γενικότερου εικαστικού project.

Θεωρία της Τέχνης

Αναφορά στην Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης, βασισμένη σε βιβλιογραφία, για την ιστορική εξέλιξη διαφόρων κινημάτων της τέχνης, με τη δυνατότητα προβολής και παρακολούθησης video-ντοκιμαντέρ-παρουσιάσεων.

Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή (3-4 άτομα) για την ομαλή διεξαγωγή τους και για μια πιο ευχάριστη και δημιουργική εικαστική έκφραση. Εβδομαδιαίως πραγματοποιούνται δύο μαθήματα για το κάθε τμήμα εικαστικών με διάρκεια 2 ώρες το κάθε μάθημα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023/24