Μαλλιά Σοφία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σοφία Μαλλιά γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία-Ιστορία-Ανθρωπολογία του Αθλητισμού και των Σπορ.
Είναι προπονήτρια Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης και Συμβουλευτικής Αγωγής σε μικρές ηλικίες. Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό Συνεδρίων-Σεμιναρίων και Παγκοσμίων Forum στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων Αθλητικής Ψυχολογίας-Ψυχολογικής Προετοιμασίας Αθλητών-Αθλιατρικές ημερίδες-Αθλητής και Υγεία-Διεθνές Συνέδριο για τα Ψυχολογικά οφέλη της Αναψυχής-Παιδαγωγικά Συνέδρια για τον Ολυμπισμό και Πνευματική Γυμνασία- Πανελλήνια Συνέδρια Φυσικής Αγωγής και Επιστήμης του Αθλητισμού.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό στον Στίβο και την Κολύμβηση και υπήρξε αθλήτρια Εθνικού επιπέδου στο Softball, πρώτη Πανελληνιονίκης Νεανίδων ως Pitcher, με την Εθνική ομάδα Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Softball στο Παρίσι, προετοιμασία στην Ολλανδία ενόψει Ολυμπιάδας 2004 και δεύτερη επιλογή στην Εθνική Γυναικών soft-ball για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.
Επίσης από μικρή ηλικία ήταν σε επαφή με τα σχέδια και τα χρώματα και ως κόρη του γνωστού ζωγράφου και Προέδρου του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» πήρε και τα πρώτα της μαθήματα. Τα πολυπληθή ταξίδια της σε διάφορα Μουσεία του κόσμου της παρείχαν την δυνατότητα να διαμορφώσει μια πλούσια αντίληψη για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.
Από την ενεργό θέση του μέλους του Συλλόγου είχε ουσιαστική συμμετοχή στην εικαστική διαμόρφωση του γνωστού βιβλίου-λευκώματος «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» όπου το εμπλούτισε με τα ωραιότερα αγάλματα και βάζα από τα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου. Συμμετείχε δε και στήριξε σε όλες τις εκδηλώσεις την σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.