ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Φίλιππος Τζελάτης γεννήθηκε το 1978 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται ως ιατρικός επισκέπτης (επιστημονικός συνεργάτης) σε φαρμακευτική εταιρία.
Το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική εκδηλώθηκε από νωρίς, καθώς από την τρυφερή ηλικία των 5 ετών έκανε τα πρώτα του σκίτσα όπου αντέγραφε ήρωες από καρτούν και κόμιξ.
Μεγάλωσε σε αρκετά εικαστικό οικογενειακό περιβάλλον αφού ο πατέρας του, Τάκης Τζελάτης υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς πατρινούς σκιτσογράφους-γελοιογράφους, ενώ ο θείος του Αθανάσιος Τζελάτης ήταν επί χρόνια γνωστός επαγγελματίας αγιογράφος.
Γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εικαστική του εξέλιξη.
Την περίοδο 2005-2009 σπουδάζει αγιογραφία στη Σχολή Μητρόπολης Πατρών και εργάζεται τα επόμενα χρόνια ως αγιογράφος φιλοτεχνώντας εικόνες.
Το 2020 ασχολείται με τον φωτορεαλισμό, αντλώντας τη θεματολογία του από κινηματογραφικές αφίσες και στιγμιότυπα αλλά και πορτραίτα γνωστών καλλιτεχνών και προσώπων.
Κύριο υλικό του αποτελεί η ξυλομπογία σε χαρτόνι, ενώ έχει εκφραστεί μέσω ποικίλων άλλων υλικών όπως το λάδι, ακρυλικό και σκόνη αγιογραφίας (αυγοτέμπερα).
Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» συμμετέχοντας σε εικαστικές εκδηλώσεις-εκθέσεις και δράσεις.