ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Άκις Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα όπου ζει και εργάζεται. Είχε για πρώτο δάσκαλό του τον πατέρα του, καταξιωμένο ζωγράφο και από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου τον Γιώργο Βασιλόπουλο, με τον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στην ζωγραφική.
Σπούδασε σχέδιο στους καθηγητές ζωγραφικής Θ. Δρόσο και Κ. Ρηγούκη.
Το 1989 εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ με δάσκαλο τον Μορέλη, τον Τέση κ.τ.λ. Το 1993-1995 παρακολούθησε «Αrt and Paint» στο Aglia University College του Cambridge.
Το 1994 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση στην αίθουσα Lever Hellas στην Αθήνα.
Ακολούθησαν ακόμα άλλες τρείς στην Πάτρα το 1996, στον Πύργο το 1996, και το Μεσολόγγι το 1997.
Αν και έχει σπουδάσει κλασσική ζωγραφική το σχεδιό του η ευαισθησία του η πινελιά του και η χρωματική του αρμονία, χαρακτηρίζουν ζωγράφο με ωριμότητα και νεοεμπρεσιονιστικές κατευθύνσεις.
Ο Άκις κτίζει ένα λαμπρό μέλλον με σιγουριά και βεβαιότητα. Είναι υποχρεωμένος άλλωστε το όνομα που κληρονόμησε να το κάνει πιο γνωστό στο ευρύτερο κοινό των φιλότεχνων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Ο Άκις Βασιλόπουλος παρουσιάζει την δουλειά του με ωριμότητα και ο πατέρας Γιώργος Βασιλόπουλος βρίσκεται πάντα δίπλα του.
Τα έργα του παίζουν με το φως και τα χρώματα. Η καλλιτεχνική του δημιουργία πραγματικά εκπλήσσει με την χρωστική τελειότητα και την εμφάνιση της φόρμας των παραστάσεων μέσα από το φως και την αλήθεια. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς».