ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεωργίου Λουκάς είναι συνταξιούχος καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας, με μεγάλη εκπαιδευτική δράση και υποδειγματική συμπεριφορά δασκάλου στους φοιτητές του.
Αγαπούσε από νωρίς τις Τέχνες και πάντα περίμενε να του δοθεί ο χρόνος για να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορούσε και αυτός να εκφράσει το ταλέντο του.
Και η μεγάλη αυτή στιγμή της συνταξιοδότησης και της ελεύθερης έκφρασης, δεν άργησε να έρθει, κάτι το αναπόφευκτο για όλους εμάς που μας καταπίνει η εκπαιδευτική υποχρέωση.
Ο Λουκάς με εργαλεία σμίλευσης και διαμόρφωσης της σκληρής ύλης, πέτρα, πλακάκι, μάρμαρο, άρχισε να πλάθει μορφές και σχήματα τοποθετώντας με ακρίβεια και αρμονία κάθε έγχρωμο μικρό κομματάκι, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο καλλιτεχνικό ψηφιδωτό.
Μέσα από το τελικό σύνολο των ψηφιδωτών του καλλιτέχνη αναδύουν παραστάσεις και σχέδια που δημιουργούν στην θέαση του φιλότεχνου μια ιδιαίτερα αισθητική απόλαυση και διαρκή αναζήτηση του ωραίου και καλαίσθητου.
Από τα πλέον ενεργά μέλη του Συλλόγου στην υλοποίηση των πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων,μέλος του Δ.Σ και Πρόεδρος των Κοιν-Σ-ΕΠ Δυτικής Ελλάδος.