ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Κολοκυθάς γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα.
Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής έλαβε στο εργαστήρι του Θεσσαλονικιού ζωγράφου Δημήτρη Βεργίδη.
Εκεί γνώρισε τον Καιτά Λούτσα και τον Θανάση Καραμύτα. Εκείνος όμως που του έδωσε τον τόνο και το βαθύ ύφος της εικαστικής Τέχνης του, στο χρίσμα και στο φώς εμπλουτισμένο από την Ελληνική ύπαιθρο την παράδοση και το ύφος ήταν ο Γεώργιος Κουζούνης.
Τα έργα του χαρακτηρίζονται από πλούσιο αίσθημα χαράς, καθώς τα πλημμυρίζει το Ελληνικό φώς, χωρίς να λείπει μία έντονη ηθογραφική διάθεση, κάτι ανάλογο από την Νέα Ελληνική πεζογραφία. Έτσι ο Βασίλης Κολοκυθάς ακολούθησε έκτοτε την τεχνοτροπία του Εξπρεσιονιστικού υπαιθρισμού.
Είναι Πανελλήνια αναγνωρισμένος από τις εκθέσεις του και υπάρχουν έργα του σε μεγάλες συλλογές Ελλήνων και ξένων συλλεκτών.
Ο Βασίλης εντυπωσιάζει με την δυναμική της χρωστικής του ικανότητας με αποτέλεσμα να αφήνει ένα έντονο προσωπικό στίγμα στην Τέχνη.
Η μοναδικότητα αυτή τον καθιστά ιδιαίτερα επιλέξιμο σε μεγάλους οίκους των Τεχνών και καθιστά την δουλειά του μοναδική και περιζήτητη. Η μαγεία των χρωμάτων αφήνει άναυδο και τον πιο απαιτητικό συλλέκτη.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και πάντα παρόν στις εκάστοτε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του.